Zwillbrockse Venn

Vlak over de grens, in Duitsland is het Zwillbrock Venn daar zijn ook de Flamingo's te zien. ook bevindt zich hier de meeuwenkolonie. Het is een beschermde vogelbroedplaats. Er is ook een educatieve wandelroute van één uur uitgezet. Die maakt het mogelijk op eigen gelegenheid op pad te gaan in het vogelparadijs.

Natuurpark Leemputten

Op 1 km afstand ligt Natuurpark de Leemputten waar je kunt waterfietsen. In het natuurpark zijn prachtige wandelroutes aangelegd. Ook zijn er vele diersoorten, bovendien kunt je er rustig vissen. Je moet wel een visvergunning hebben.

Ervekots

Het landschap van de Gelderse Achterhoek telt vele mooie geheimen. Museum Ervekots, gelegen onder aan de Lievelder Es, laat u een prachtig landleven zien met authentiek boerderijen, rosoliemolen, houtzagerij en andere ambachten met geregeld demonstraties.

Hilgelomeer

Vlakbij het plaatsje Meddo ligt het Hilgelomeer / Meddosee. U kunt hier zwemmen, surfen, vissen, kanoën, waterfietsen en duiken. Maar ook wandelen, zonnen etc. Het recreatiegebied wordt beheerd door recreatieschap Achterhoek Liemers en is ongeveer 78 hectare groot.

Zwembad Vinkennest

Eibergen heeft een groot buitenzwembad 'het Vinkennest'.